Ülkemizde yaklaşık olarak 36 milyon elektrik abonesi bulunmaktadır. Her abone ortalama 60 watt tüketen lambayı her gün 1 saat daha az kullanırsa, her yıl 790 milyon kWh daha az elektrik tüketiriz. Böylece her yıl yaklaşık 300 milyon TL tasarruf etmiş oluruz. Aynı zamanda 1 yılda yaklaşık 430 milyon ton karbondioksit salımını engellemiş oluruz.
Kullanılmadığı halde prize takılı olan çoğu elektrikli alet ortalama 3 watt enerji tükettiğini varsayabiliriz. Her elektrik abonesinde ortalama 3 elektrikli aletin kullanılmadığı halde günde 12 saat fişe takılı kaldığını düşünürsek yılda 1.4 milyar kWh enerji harcanır. Bu durumda 1 yılda yaklaşık 550 milyon TL israf etmiş oluruz.
A++ sınıfı bir buzdolabının günde 0,5 kWh elektrik tükettiğini ve B sınıfı bir buzdolabının günde 1,7 kWh elektrik tükettiğini dikkate alırsak; düşük verimli buzdolabı kullanan tüketici, her yıl en az 170 TL daha fazla fatura ödeyecektir. Ülkemizde 5 milyon adet buzdolabının düşük verimli olduğunu varsaydığımızda elektrik faturamız 1 yılda 850 milyon TL daha fazla olmaktadır.
Bir evdeki çamaşır makinesinin ve bulaşık makinesinin her hafta birer saat daha az çalıştığını ve 10 milyon hanede düzenli olarak bu şekilde tasarruf edildiğini varsaydığımızda 1 yılda 1 milyar kWh daha az elektrik tüketiriz. Yani Keban Hidroelektrik Santrali yaklaşık %20 daha az enerji üretmiş olur ve barajdaki suyu korumuş oluruz.